למי שעדיין תקוע עם קמח בבית,משתפת אתכם במתכון לעוגיות חמאה מרשימות לשבת, נמסות בפה ללא רידוד והתעסקות..פשוט מזלפים ולתנור.מבטיחה לכם שהם לא יחזיקו הרבה זמן מעמד בצנצנת?
עוגיות חמאה מזולפות:(כ50 עוגיות)
250 גרם חמאה רכה ששהתה בחוץ כשעתיים
370 גרם קמח
150 גרם אבקת סוכר
120 מ"ל חלב
כפית תמצית וניל אמיתית
אופן הכנה:
במיקסר עם וו גטרה מערבבים כ4 דקות את החמאה עם אבקת הסוכר עד ליצירת ממרח אחיד.
עוצרים את המיקסר מוסיפים את הקמח והחלב וממשיכים לערבב עד לתערובת אחידה ודביקה (כן זה בסדר).
מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנטר משונן או עגול חלק ומזלפים במרווחים על תבנית האפייה.
משאירים את העוגיות שיתייבשו על התבנית 20 דק לפני הכניסה לתנור (חשוב מאוד)
ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות 15-20 עד להזהבת העוגיות..
*ניתן לפזר לפני האפייה סוכריות/אגוזים קצוצים/קוקוס
הנאה מובטחת שבת שלום וחג שמח.
שמי פאני טוגר,תושבת השכונה..מאז שאני זוכרת את עצמי קטנה,אהבתי להיות במטבח ערבבתי הקצפתי ולא מעט טעמתי..
והיום אני כאן כדי להכין לכם את העוגות והמאפים לכל אירוע..לא צריך לומר הרבה מלבד פרטים יבשים ואני אדאג שתצאו מרוצים?